Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen, zo doe je dat


Zorgtoeslag aanvragen is meestal mogelijk als je inkomen onder een bepaalde grens ligt. Het gaat dan wel om het gezamenlijke inkomen. Dus als je partner of huisgenoot veel verdient, dan heeft dat mogelijk gevolgen voor jouw zorgtoeslag. Ook is je leeftijd belangrijk. Je moet namelijk volwassen zijn. Bekijk de voorwaarden om de toeslag te krijgen en hoe je zorgtoeslag kunt aanvragen.

Tips om zorgtoeslag aan te vragen

Zorgtoeslag aanvragen? De voorwaarden voor zorgtoeslag:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering
  • Je inkomen ligt onder de (gezamenlijke) inkomensgrens
  • Je (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning

Er gelden aangepaste regels voor als je militair, gedetineerd (in de gevangenis zit), gemoedsbezwaard of een buitenlandse student bent. Als je woont of werkt in het buitenland, dan kun je soms ook zorgtoeslag krijgen.

Hoe zorgtoeslag aanvragen?

Voldoe je aan de voorwaarden voor zorgtoeslag? Dan kun je via de website “Mijn toeslagen” van De Belastingdienst eenvoudig aanvragen. Op deze site log je in met je DigiD en vul je de gevraagde gegevens in. Houd je loonstrook (jaaropgaaf), gegevens over je totale vermogen en gezinssituatie bij de hand. Deze heb je nodig om de aanvraag zorgtoeslag te doen. Het mooie is dat mijntoeslagen.nl direct laat zien of en zo ja, op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt.

Maximum inkomen en vermogen voor zorgtoeslag aanvragen

Je hebt recht op zorgtoeslag als je inkomen niet hoger is dan €28.720 per jaar zijn. Heb je een partner? Dan mag het gezamenlijke jaarinkomen niet hoger zijn dan €35.996. Ook zijn er grenzen aan het vermogen gesteld. Heb je meer dan €113.415 vermogen? Dan heb je geen recht op zorgtoeslag meer. Als je een partner hebt, dan is het maximale vermogen €143.415.

Wat valt voor de Belastingdienst onder vermogen?

Vermogen is de waarde van al je bezittingen min je schulden. De Belastingdienst vindt spaargeld, aandelen en een vakantiehuis onderdeel van het vermogen. Je auto en eigen huis (overwaarde) worden niet als vermogen gezien.

Let op: als je inkomen verandert (hoger of lager wordt), geef dit dan zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. Als je meer gaat verdienen, dan moet je meestal geld terugbetalen, omdat je dan teveel zorgtoeslag hebt gekregen.

Je hoeft niet ieder jaar opnieuw zorgtoeslag aan te vragen. Als je het eenmaal hebt, dan krijg je het voor het komende jaar vanzelf weer. Wel moet je de gegevens van je geschatte inkomen en het bedrag dat je ontvangt aan zorgtoeslag zelf controleren.

Aanvraagformulier zorgtoeslag aanvragen

Kun je niet via internet of met je DigiD bij de Belastingdienst zorgtoeslag aanvragen? Je mag ook via een papieren aanvraagformulier zorgtoeslag aanvragen. Bel hiervoor met de Belastingtelefoon: 0800-0543 (gratis).

Besparen op je maandlasten? Stap over van zorgverzekeraar

Vergelijk hieronder de verschillende premies van zorgverzekeringen. Door met het bedrag van eigen risico te spelen, daalt je maandelijkse premie.


http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online