Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Geld lenen

Geld besparen op je autoverzekering


Wanneer je graag wilt besparen op je vaste lasten om zo de maandelijkse kosten naar beneden te brengen en meer geld over te houden voor leuke dingen, zijn vergelijkingssites de uitkomst! Door te vergelijken en eventueel over te stappen naar een andere maatschappij kun je honderden euro’s per maand besparen. Via Autoverzekering.nl kun je heel makkelijk geld besparen op je huidige autoverzekering. Het afsluiten van een autoverzekering is namelijk maatwerk.

De verzekeraar kijkt onder andere naar je leeftijd, de soort auto die je rijdt, het aantal kilometers per jaar, je woonplaats en je schadevrije jaren. Met deze gegevens wordt je premie bepaald. Het kan dus zijn dat aan de hand van jouw gegevens Allianz Direct de goedkoopste is voor jou, maar dat voor jouw ouders Nationale Nederlanden beter uit de bus komt.

De vergelijker invullen

Vul de vergelijker in met jouw persoonlijke gegevens en kijk welke autoverzekering bovenaan komt te staan in de lijst. Je kunt nu heel eenvoudig via de vergelijker ook direct een offerte opvragen en eventueel wanneer het je veel geld scheelt, direct overstappen. Wanneer je over een jaar of twee jaar nog eens de vergelijker invult kan het zijn dat een andere partij vele malen goedkoper is, ook dan kun je eenvoudig weer overstappen. Dit komt omdat je situatie veranderd is, waarschijnlijk is je auto wat ouder of heb je inmiddels een nieuwe gekocht, je bent zelf ook wat ouder en hopelijk heb je wat meer schadevrije jaren. Je kunt de vergelijker zo vaak invullen als je wilt.

De juiste dekking bij jouw auto

Gloednieuwe auto’s en auto’s die nog geen vijf jaar oud zijn, worden meestal verzekerd met een Allrisk dekking. Dit betekent dat alle schade die veroorzaakt wordt door jou vergoed wordt. Ook schade die buiten iemands schuld om veroorzaakt zijn worden vergoed. Denk hierbij aan steenslag of natuurschade. Je krijgt bij ernstige schade in de meeste gevallen de nieuwwaarde uitgekeerd. Wanneer je een oude auto verzekerd met een allrisk verzekering, ontvang je enkel de dagwaarde op het moment dat jouw auto total loss verklaard wordt. Omdat de dagwaarde niet zoveel meer is bij auto’s ouder dan 10 jaar, heeft een allrisk verzekering daarom niet zoveel zin. Kies liever voor een goedkopere WA casco verzekering of een WA verzekering.

Autoverzekering.nl helpt je bij het maken van de juiste keus

Wanneer je start met het invullen van de vergelijker, zie je halverwege het proces ook welke autoverzekering het beste bij jouw auto past. Zo hoef je zelf niet na te denken welke dekking je moet kiezen. Uiteraard ben je wel vrij om toch voor een andere vorm te kiezen tegen het advies in. Het enige wat telt is dat iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan, een minimale WA-autoverzekering dient af te sluiten.