Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Sneller sociale huurwoning krijgen

Sneller een sociale huurwoning krijgen?


Sneller een sociale huurwoning krijgen? Als je nog maar kort staat ingeschreven bij een woningcorporatie, dan is de kans dat je snel een sociale huurwoning toegewezen krijgt erg klein. Ook als je reageert op een woning, dan zijn er al veel andere gegadigden jou voor. Er bestaan lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen in de grote steden, zoals Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

De vraag naar een goedkope sociale huurwoning is daar groot. Bij inschrijving in Amsterdam moet je misschien wel tien jaar wachten voordat je een beetje kans maakt op een woning. Helaas worden de wachtlijsten zeker niet korter, doordat een huurwoning in de vrije sector of particuliere huur vaak onbetaalbaar is. Hoe kom je nou sneller aan een sociale huurwoning?

Sneller een sociale huurwoning krijgen?

De datum van inschrijving is vaak heel belangrijk bij het zoeken naar een sociaal huurhuis. Degenen die op een woning reageren en het langste ingeschreven staan, maken meestal ook de meeste kans op de woning. Als de eerste kijker besluit om het huis toch niet te gaan huren, dan krijgt de tweede op de lijst de kans om naar de woning te gaan kijken.

Laat je favoriete stad los (voor sneller een sociale huurwoning krijgen)

Wist je dat er plaatsen in Nederland zijn waar helemaal geen wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn? Het kan interessant zijn om niet per se een sociale huurwoning in Amsterdam of Utrecht te willen hebben, maar ook eens te kijken naar omringende steden, of misschien wel provincies. De langste wachtlijsten zijn te vinden in de Randstad. Vooral in Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben te maken met lange wachtlijsten voor sociale huur. Dat komt omdat sociale huurwoningen goedkoop en daardoor dus ook populair zijn.

Sociale huurwoning direct te huur

Sommige woningcorporaties hebben huurwoningen die direct te huur zijn. Wie het eerste reageert mag ook als eerste komen kijken. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je aan alle voorwaarden voldoet en bijvoorbeeld niet een te hoog inkomen hebt. Je inschrijfduur telt dan niet mee. Zo hebben ook mensen die nog maar kort ingeschreven staan kans op een sociale huurwoning

Reageer op de duurdere sociale huurwoningen

De meeste mensen willen zo goedkoop mogelijk huren. Hoe minder geld je aan de huur kwijt bent, des te meer houd je immers over voor de leuke dingen in het leven. Om je kans te vergroten, kun je reageren op de sociale huurwoningen die net iets duurder zijn. Daar reageren meestal wat minder mensen op, zodat jij meer kans hebt als bijvoorbeeld de eerste en tweede kijkers afhaken.

Heb je urgentie? Dan heb je voorrang op een woning

Als je in een moeilijke situatie zit, dan kun je soms urgentie krijgen. Je kunt deze voorrang als je in een noodsituatie zit (sociale urgentie), of als je huis door lichamelijke beperkingen niet meer geschikt voor je is (medische urgentie). Maar wat is precies een noodsituatie? Je krijgt meestal voorrang op een sociale huurwoning vanwege:

  • Huiselijk geweld.
  • Woning verwoest door bijvoorbeeld storm of een brand.
  • Verplicht verhuizen van de gemeente, omdat je woonlasten te hoog zijn.
  • Lichamelijke beperkingen.
  • Jezelf niet meer goed kunnen verplaatsen in je woning.
  • Het niet meer kunnen gebruiken van belangrijke ruimtes, zoals keuken, badkamer, wc, slaapkamer of woonkamer.

Je moet vaak aan kunnen tonen dat je in een van deze situaties zit en uiteraard ingeschreven staan bij de woningcorporatie waarvan je een sociale huurwoning wilt gaan huren. Als er sprake is van een lichamelijke beperking, dan moet deze langdurig van aard zijn. Met een gebroken been maak je dus weinig kans. Ook zijn er inkomensgrenzen waar je niet boven mag komen. Biedt de woningcorporatie je vanwege urgentie een woning aan? Dan moet je deze meestal accepteren. Doe je dat niet, dan verlies je jouw urgentie. Vaak mag je dan een heel jaar lang geen nieuwe urgentie aanvragen en verlies je de al opgebouwde inschrijfduur. Goed opletten dus!

Blijf proberen bij meerdere woningcorporaties

Er zijn veel verschillende woningcorporaties die sociale huurwoningen aanbieden. Schrijf je overal in en kijk ook buiten de stadsgrenzen. Veel corporaties werken ook door middel van een loting, waarbij iedereen evenveel kans maakt op een sociale woning. Inschrijven en proberen dus. De aanhouder wint.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online