Onverwachte uitgaven

Onverwachte uitgaven per maand berekenen


Onverwachte uitgaven maandelijkse onvoorziene kosten
Onverwachte uitgaven waar je niet op zit te wachten maar toch komen ze een keer per jaar voorbij deze rekeningen. Onvoorziene kosten waar je geen rekening mee houdt kunnen zijn: Je huisdier die geopereerd moet worden, of je auto die naar de Apk keuring moet. De onverwachte uitgaves kunnen dus heel breed zijn.

Hoeveel maandelijks sparen voor onverwachte uitgaves?

Voor iedereen is dit begrip: 'Onverwachte uitgaven' natuurlijk anders, maar ze zijn er voor iedereen. Verdien je veel per maand, dan zal je naarmate je inkomsten ook meer uitgeven aan materie. Een voorbeeld kan dan zijn die luxe tv aan de wand die je niet kunt missen. Een ander persoon zal hierin geen probleem zien, maar wel in zijn laptop die onverwachts kapot is gegaan, en je zou hem maar eens nodig hebben voor je werk. Onvoorziene kosten zijn dus algemeen voor iedereen hetzelfde maar voor de 1 hoger dan voor de ander. 

Basis van onverwachte uitgaven (Zoals een basis minimumloon bekeken)
De basis van onverwachte uitgaves zijn wel nagenoeg voor iedereen gelijk. Denk aan het witgoed zoals een wasmachine, koelkast, diepvries. Dan de motoren zoals de auto of je motor die je gebruikt voor het werk kunnen onverwachts kapot gaan. Ook kan de Apk flink duur uitvallen. (Een Apk kan soms 500 euro en makkelijk 1000 euro halen.) Dit voorbeeld is echter al een flinke onverwachte uitgaven. Maar zo doen we daarnaast ook nog eens de jaarlijkse belastingaangifte. Ook deze kan onverwachts eens 1000 euro tot wel 3000 euro zijn. Links of rechtsom valt het toch altijd weer tegen. 

Hoe we zelf inschatten wat we maandelijks zouden moeten sparen is toch zeker 30 tot 50 euro. Niet alles gaat in 1 keer kapot maar veel apparaten gaan wel eens in de 5 jaar kapot. Heb je ze allemaal tegelijk? Dan mag jij spreken van grote pech! Dan spreken we over een ander dilemma, zoals de wet van Murphy. (Dat alles tegenzit) Zoals een wc-rol die altijd leeg is of een gebakje dat altijd op z'n zij valt:). Ons advies na berekenen is dat 30 tot 50 euro per maand opzij zetten voor onverwachte uitgaven ergens wel voldoende zou moeten zijn. Heb je zelf nog advies voor anderen? Mail het ons gerust even door, dan passen wij de tekst met je reactie aan. 
Share by: