Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Inzicht geld maandlasten

Inzicht in maandlasten: houd inkomsten en uitgaven goed bij!


Zijn bij jou de maanden ook altijd langer dan je bankrekening doet vermoeden? Daarin kun je zelf verandering aanbrengen door alle inkomsten en uitgaven goed bij te houden. Inzicht in maandlasten is belangrijk om geld te besparen. Het is niet moeilijk. Je hoeft er geen boekhoudcursus voor gevolgd te hebben om inzicht te krijgen in je financiën.

Inzicht in maandlasten: jouw situatie

Hoe krijg je dat inzicht? Onderstaand volgen enkele tips, gebruik ervan wat op jouw situatie van toepassing is of help er anderen mee:

  • Je moet stilstaan bij alle inkomsten en uitgaven, maak een overzicht!
  • Houd er rekening mee dat je de laatste week van de maand ook nog boodschappen moet doen.
  • Je dient je bewust te worden waar jouw geld aan wordt uitgegeven.
  • En je moet de gouden regel handhaven: Je kunt niet meer uitgeven dan je hebt. Dus zie een aanbieding en heb je op dat moment geen geld, dan kun je niet van die aanbieding profiteren. Doe je dat toch dan kom je later in de maand geld te kort, of je staat rood bij de bank en daarvoor betaal je veel rente, jammer!
  • Denk bij elke aankoop “heb ik dat echt nodig?”, door impulsaankopen is je geld te snel op.
  • Probeer te sparen, ook al denk je “dat is niet de moeite waard”, elke euro telt! Het is een prettig gevoel om iets achter de hand te hebben.

Hoe maak je eenvoudig een jaaroverzicht van je financiën?

Maak gebruik van je bankafschriften om je inkomsten en uitgaven te zien. Loop alle posten op je afschriften na en maak er een duidelijk overzicht van. Je komt maandelijkse lasten tegen, maar ook kwartaal lasten, halfjaarlijkse lasten en jaarlijkse lasten.

  • Maandelijkse lasten: huur, rente en aflossing, verzekeringen huis, zorgverzekering, gas, water, elektriciteit, telefoon en tv, loterij, contributie vereniging, abonnement tijdschrift/krant, boodschappen.
  • Lasten per kwartaal bijvoorbeeld een uitvaartverzekering, kan ook per maand.
  • Halfjaarlijkse lasten denk daarbij aan de gemeentelijke belastingen.
  • Jaarlijkse lasten: APK auto bijvoorbeeld.

Ook je inkomsten staan op de afschriften. Denk daarbij aan salaris, uitkering, vakantiegeld, 13e maand, zorgtoeslag, kindertoeslag, alimentatie, vaste reiskosten vergoeding. Noteer alleen de inkomsten die maandelijks of jaarlijks terugkeren. Incidentele inkomsten zoals een erfenis, opbrengst van verkochte kleding tel je niet mee.

Geef je meer uit dan er geld binnen komt, dan kom je structureel geld tekort. Dat leidt tot schulden, waarvoor je een hoge rente moet betalen. Jouw financiën zijn in dat geval niet in balans. Tijd om dat aan te pakken. En dat kan, nu je weet waaraan jij geld uitgeeft. Waar kun je op bezuinigen? Tip: vergeet niet om verhogingen van lasten bijvoorbeeld van de maandelijkse termijn voor gas en elektriciteit door te berekenen en je lijstje vaste maandelijkse lasten aan te passen. Om inzicht te krijgen maak je een financieel jaaroverzicht, om dat inzicht up to date te houden pas je bedragen naar boven (tarieven gas gaan omhoog) of beneden (bijvoorbeeld je hebt zonnepanelen laten plaatsen, dus de energienota gaat omlaag) aan als dat zich voordoet.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online