Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
E-sigaret goedkoop roken

E-sigaret goedkoop roken en gezonder leven


E-sigaret goedkoop roken? Er komen steeds meer mensen die roken met een e-sigaret, of ook wel de elektrische sigaret. Het is een populair middel voor mensen die stoppen met het roken van tabak en zo toch het ‘gevoel’ van roken of de gezellige gewoonte willen behouden. Ook is de e-sigaret ongekend populair onder scholieren en studenten. Het is een leuke en veel schonere vervanger van het roken van echte sigaretten, met veel voordelen!

E-sigaret goedkoop roken met waterdamp als rook

Er zijn in Nederland al bijna 300.000 mensen die e-sigaretten gebruiken. Roken mag je eigenlijk niet zeggen, want er komt vooral zichtbare waterdamp uit je mond. Dampen is daarom een betere benaming. De elektrische sigaret is de elektrische vervanger van het roken van shag, sigaretten en sigaren. De e-sigaret bevat geen tabak, maar is gevuld met een speciaal soort vloeistof (e-liquid) met een smaakje voor de liefhebbers. Hoewel het gebruik van een e-sigaret lijkt op roken, komt het misschien nog wel meer overeen met het roken van een waterpijp. Daar kun je ook kiezen voor allerlei lekkere geuren en smaken. Er zijn veel e-sigaret gebruikers die alleen roken vanwege de smaak. je kunt kiezen uit een groot aantal smaken, zoals, aardbei, banaan, cola, chocolade, mango, koffie, vanille en zelfs energiedrank en meer!

De geschiedenis van de e-sigaret

Elektrische sigaretten bestaan nog niet zo heel lang. De eerste e-sigaret werd in China ontwikkeld en in 2004 ook in Nederland verkrijgbaar. Toen was het nog heel nieuw. E-roken wordt steeds populairder en het modellenaanbod steeds groter. Een e-sigaret kopen via internet, of in een drogisterij, kiosk of tabakswinkel kan bijna altijd. Het is een ideaal hulpmiddel voor mensen die een alternatief zoeken voor het ongezonde en vaak stinkende roken. Daarvoor is de elektrische sigaret heel geschikt!

Uit welke onderdelen bestaat een e-sigaret?

Een e-sigaret bestaat vooral uit de batterij, de vulling (cartridge) en een verdamper (verstuiver, of ook wel atomizer). De verdamper verdampt de vloeistof in de cartridge die gevuld is met e-liquid. Een elektrische sigaret kun je meestal gewoon opladen aan het stopcontact of met een handige usb-aansluiting. Er zijn verschillende soorten en modellen e-sigaretten. Daarin onderscheiden zich de penmodellen zoals eGo, Sub ohm-pennen die lijken op echte sigaretten en Boxmods. Boxmods worden steeds populairder en zien er anders uit dan een normale sigaret. Het is meer een rechthoekig kastje met een mondstuk waaraan je zuigt.

Wat kost het roken van e-sigaretten?

Roken van een e-sigaret is veel goedkoper dan echte sigaretten. Voor aanschaf van een eenvoudige elektrische sigaret betaal je ongeveer 30 tot 50 euro. Daar krijg je dan meestal je eerste e-liquid bij. Bij de kosten van e-smoken komt daar nog wel bij dat je zo nu en dan de coils van de atomizer moet vervangen. Met één coil doe je ongeveer twee weken. Een losse coil kost ongeveer 2 euro per stuk. Die koop je meestal in een setje van vijf stuks. Ook de batterij slijt en gaat gemiddeld een jaar mee (prijs ongeveer 25 euro voor een nieuwe)

De e-liquid is wat je als het ware verdampt of op rookt. Dit kost je ongeveer 8 euro per week als je 25 keer per dag dampt. Als je de kosten voor het vervangen van de slijtagegevoelige onderdelen niet meeneemt, dan ben je per maand ongeveer 30 euro kwijt aan e-smoken. Reken je ook het vervangen van de onderdelen mee, dan kost het e-roken je in totaal ongeveer 42 euro per maand. Dit is op basis van 25 keer per dag. Rook je minder, dan zijn de kosten uiteraard nog lager.

Al met al is elektronisch roken veel goedkoper dan het roken van tabak. Rook je af en toe nog wel een echte sigaret? Dan vind je hier hoe je zo goedkoop mogelijk rookt door je sigaretten zelf te maken. En heb je last van vieze nagels of vingers door het roken? Zo kom je snel van gele vingers van het roken af.