Bereken Btw


btw berekenen erbij tellen aftrekken tool
Alles wat je koopt of verdiend is belastbaar, Voor ons de reden om een tool online te delen, zodat iedereen makkelijk kan zien wat je overhoudt, of juist aan btw moet betalen. Een unieke tool die btw optelt en btw aftrekt van het totale bedrag. Daarnaast een tool met hogere btw tarieven. Een reden voor hogere tarieven btw kan zijn een 3e inkomsten. 

Btw erbij tellen 'tool' Geschikt voor laag btw tarief en hoog btw tarief

Hieronder zie je de tool die de btw erbij optelt, vul je 100 euro in dan zal met het standaard btw tarief van 21% het bedrag inclusief btw 121 euro worden. Met een laag btw tarief van 6 procent zal het bedrag opgeteld worden van 100 euro naar 106 euro. Een btw tarief van 19% zie je eigenlijk niet meer, maar bewust hebben we er wel voor gekozen om deze optie te laten staan zodat je oude producten nog een zou kunnen vergelijken. 17% hebben we wel verwijderd. 

                                Klik hier voor de btw erbij tellen tool

Btw aftrekken 'tool' Geschikt voor hoog btw tarief en laag btw tarief 

Btw aftrekken van het bedrag kan een handige tool zijn, zeker als je btw vrije dagen hebt zoals bij de Media markt. Je krijgt dan 21% korting in feite op je aankoop. Simpel gezegd is 100 - 21 = ?. ja de tool geeft je het antwoord. Natuurlijk kan het ook zijn dat je een factuur zwart wil doen, (Zonder factuur wel te verstaan). Vaak wordt dan de btw niet berekend. Kort verteld kun je met onderstaande tool aangeven welk tarief btw je van het totaal bedrag wil aftrekken. 

                              Klik hier voor de btw eraf trekken tool

Belasting box 1 btw: Inkomsten uit overige werkzaamheden 'tool'

Heb je andere derde inkomsten als particulier zijnde? Dan zal je meer btw moeten afdragen aam de belasting, want dan heb je inkomsten uit overige werkzaamheden. Een boekhouder zal dit voor je kunnen uitrekenen en daarvan aangiften kunnen doen. (Officieel verplicht bij inkomsten dien je hoge btw te betalen) Dat kan zijn van Adsense of Affiliatie verdiensten waarover je btw belasting moet betalen of van een eenmalige verkoop van een boot? of een leuke website die je verkoopt. De btw percentage ligt bij een overige inkomstenbox hoger dan normaal. 33% 42% of zelfs 52%. Afhankelijk van hoeveel je inkomsten per jaar zijn. De meeste mensen zitten meestal op 33% zelden op 42 of 52%. Deze tool is dus geschikt voor het aftrekken van het btw bedrag wat u zou moeten betalen aan de belasting als u derde inkomsten genereert aan bijvoorbeeld verkopen van spullen, zoals marktplaats, of een website verkopen, of online andere verdiensten zoals Adsense of affiliatie. De uitkomst van de tool is dan het bedrag wat je netto overhoudt. De rest is vanzelfsprekend voor de belastingdienst. Let op: het kan met 33% toch afwijken van wat u daadwerkelijk moet betalen aan btw. De tool werkt wel goed, maar kan onmogelijk de aftrekposten berekenen. Je uren die je besteed aan je werkzaamheden, of bijvoorbeeld de aanschaf van producten die je nodig hebt om je totaal product te verkopen. Maar een goede indicatie heb je zeker met deze tool.

                                    Klik hier voor afdragen hoge btw tool
Share by: